game at work

tha wall of fame

diantara pekerjaan aku berhasil memasukkan namaku di wall of fame nya bookworm deluxe dengan level yang sangat tinggi, wow..aku gak percaya aku punya kemampuan menyusun kata sebegitu banyaknya dan semangat yang sebegitu besarnya untuk tidak menyerah pada huruf membara dan huruf2 acak yang tersebar.
entah ini ada manfaatnya ato enggak selain mengisi waktu luang yang sebenarnya bisa diisi kalo emang mo nyari2 pekerjaan yang tersisa. dan entah sudah berapa kali kami (aku dan nisa analis lab di bawah) ke gep lagi asik main ama si bos. kalo beberapa waktu lalu nisa sempet kena demam zuma (bagi yg g tau, ini permainan nembak2in bola yang keluar dari mulut seekor toad *set mode bookworm on* alias kodok) sampe2 dia rela keluarin duit untuk install aplikasi game zuma di hpnya, tapi gak berhasil. sedangkan aku lagi semangat2nya mecahin level tertingginya bookworm dan aku sudah masuk ke level wordmaster..ckckck aku sangat bangga akan diriku…
dan akan segera muncul motion yang sangat happening dan kontroversial yaitu “THBT playing games at working time is insignificantly disturbed workers”, karena buktinya aku masih bisa menyelesaikan pekerjaan dengan baik dan semakin semangat untuk ke kantor. dan yang pasti akan membuat para working gamers akan semakin kreatif untuk mencari tips2 jitu dan efektif untuk menghindari ke gep ama atasan.
happy gaming at work!

TIPS n TRICK to Feel The REAL feelz BROKENHEART

if people give u advice to cope ur heart break time by saying “ooh it’s ok time will heal” or “he’s not the best for you”, dont buy that coz it’s just a F*%$ lie. here’s a real tips for you heart breaked’s (or whatever u may called)
1. dont even try to forget the person, dont try to stop contacting, just do normal, or make it even often, and when the rejection come and come suck it, keep it, feel the pain, untill u want to pyuck and pyuck till drop.
2. dont try to throw out all the memories and goodies, just remember it everytime u have a spare time, remember all the sweet memories and look at the goodies all the time (put the picture of u two everywhere near, and all the stuff in seenable place). remember it untill u wept like a river and ur nose bleed, the more swallow u got the more satisfaction u feel. the best time do it is everytime before sleep, wept untill u fall to sleep and wake up with an oscar winner for the best swallowed kind of eyes.
3. listen to the heatbreaked songs (eg. “so sick” by ne-yo)
and love songs (any sweet love song is ok) or even ur theme song over and over again. stay away from a inspirational songs like “let go” by frou frou or “life is wonderful” by jason mraz, or any other that include a tips to survive, let go, or happiness.
4. think about this starter passage : ” how unlucky i am” “why our loves is not enough to get he/she’s loves”, “what did i’ve done wrong?”, ” why me?”, (if u have other killer question better share one)
and think about the ugliness, the badness, and the weakness that we have which (assumed) make he/she dont love back.
DONT think that this is a “destiny” or “the best for us” or “a warning sign”, coz those things will never make u satisfied.
and also keep on thinking how great and good he/she is, all of the kindness, all of the sweetness, more than 3 times a day (and bring a 3ply extra tissue just in case u weep in an apropriate place).
5. started to looking for runway, like snacking, flirting, smoking,etc or everything that for all this time we halt because we want to look good in he/she’s eyes, do what ur heart want, but suicide is only for a coward coz by choosing suicide u wont be able to feel anymore, which make u cant feel the bitterness and the pain of being heartbreaked, so there’s no fun of it, we need to live to make the feeling of breaking come to lives.
6. talk about it, talk to everyone how suffered u are, how sad u are, how pityfull u are, and weep in their lap or shoulder, spread the pain, not to make the pain less but to make u even more remember it. wear black to comemorate, remembered the date u breaked, drink bitter coffe to add the bitterness, and dont ever ask him “is there still a hope for me to get ur love?” and “what can i do to make u love me” stuff coz it’s not about him it’s about u, ur heart, ur feeling, which is ur own problem not he/she’s.
7. dont try to do homicide or a revenge. why? coz without him/her there’s no living clues, no real bitter producer, no heartbreaker, and no more tips to make this pain even more great kinda feeling. if he/shes gone or dissapeared then u dont have more fun with ur heartbreak time no art of how to make its supreme pains.
u know there’s always bee a sweetness in a bitterness even its a tiny little bitsy

nb: im just an impulsive brokenhearted..relaxxx..tx u fettie my super wise guru

live from the office

since im i got to wait for the instrument is heating up, i write this..
today i realised that for all this entire week i still fell like this is a loooong vacation to south kalimantan, i still dont feel like it’s goin to last for more than a week, for the entire 12 month untill my contract end.
everyday is nothing but a daily routine, 4 am (WIB, coz i keep the surabaya time in my cellphone) i woke up take a breath..turn around turn off the alarm and sleep again untill 5, and get up too cook for my lunch (and the watch outside shown its already 6.30 WIT *they make it 20 minute earlier to warn the kids), cook this and that until 7 WIT take a bath and get ready for work, around 7.30 WIT i go out the house to sit in the bench near the road to wait for my hitcher(nunutanku). silence in the road it’s nothing but daily life. once i arrived i put my lunch in my locker and go upstairs to my room, a very cool and dry palce where the AC got to set up to 18oC and the humidity is not more than 57%. turn everything’s on and cleans the cell the table and evrything, preparing samples and stuff and wait until 10 am WIT. when its come to 10 i start to do sum test in the istrument in which i got to locjed the door and put the do not enter sign. and in 30 minutes i locked inside the room without any access to the computer(while the test it is prohibited to use the PC for other purpose). while waitinf freezing i try to listen to the music or eating or send sms to friend (or do all in the same time). and after the test is done i started to get busy scanning the sample until the break time come.
when its come to break i eat alone in my room and talk to myself like “yummy..oishii..cute..” or other. and after i finished my lunch i play zuma in the computer while the song from my cellphone played along. and finnally time to work is come and i start to scan again (if the sample is still remain) but if there’s no sample all i do was back to break scene again, which is playing zuma or other lame thing to do. and when the time is around 4 i start to print all the result from the scanned samples and reporting it to the BOs and also ask to him with whom i go home with. and after that i wait until it’s nearly 5 WIT and start to turn everything’s off. and go home with anyone that want to hitching me.
and once i get my feet to the house i changed my cloth, take a bath and start to eat (if i dont hurry my aunt will called me all the time to eat) and after eating i start to numb..dont know wht to do..so if im not smsing people or calling ’em, all i do was just wandering around in my bed, or do anyother thing half hearted. or if i’m lucky my uncle let me used his car to go shopping in the nearest hero (coz there’s no public transportation after dawn).
and thats all ovr and over again, when it’s come to sunday its a laundry day, and thats it..
hopefully i still have my spirit inside and live life the best it could in order to maintain what’s so called happyness or keeping my insanity level in the standard.
all i wished for is just my friend out there was sill support me and cheer me up and contacTing me anytime..ohh life is supposed to be wonderfull..

life is wonderfull

“Life Is Wonderful”

It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I’m saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
It takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

La la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Al la la la la

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

Ha la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is so full of
Ah la la la la la la life is so rough
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is our love
Ah la la la la la

It takes some silence to make sound
It takes a loss before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ha la la la la la life is wonderful
Ha la la la la la life is meaningful
Ha la la la la la life is wonderful
Ha la la la la la life it is…so… wonderful
It is so meaningful
It is so wonderful
It is meaningful
It is wonderful
It is meaningful
It goes full circle
Wonderful
Meaningful
Full circle
Wonderful

pagi ini lagu ini sangat menginspirasiku,

ketika sudah seminggu aku tinggal di banjarbaru dan kerja disini sepertinya ada yang menghilang dari diriku

udah gak ada yang namanya acara hedon ria yang ngopi2, yang jalan2, blanja2, nonton2, ngemall,

makan2 enak ama temen2, kayak lagi selibat.

dn tiba2 kata2 lagu ini sangat mengena, jauh di relung hatiku (alah) mengiyai kata2 MRaz tentang hidup,

bahwa memang berjalanseperti roda yang selalu berputar, yang terkadang diatas dan terkadang dibawah.

dan yang paling penting dan paling kuiyai sekali adalah tentang “It takes a loss before you found it” bahwa memang kita harus tau rasanya sakit untuk tau rasanya senang..rasa2nya teoriku akan

“everything is an experience” memang benar dan Mr. Mraz juga memahaminya..

buat semuanya coba deh dengerin lagu ini..oke juga buat pengisi hari2 nan sepi…

semoga putaran roda hidup senantiasa bisa kita nikmati dan pahami seutuhnya

coz life is wonderfull and meaningfull

my last day in this island

hari keberangkatanku sudah ditentukan..yaitu sabtu 5 april pesawat 10.45. yup waktuku cuman tinggal 3 hari di surabaya..ohhh…sedih2 gimannnaaa gitchuu..

pesan buwat orang2 yang kebetulan ada piutang ato barang yang masih ada di akyu, mohon maaf kalo tidak bisa seketika dibayar, tapi kuusahakan kubayar ato kukembalikan pas akyu lagi pulang deh..dijamin (kan udah ada gaji hehe)..

dan pesan pribadi buat temen2 kyu tercinta:
1. buat mas nyopicchi, sing lebih dewoso..ojok maenan sisa makanan, ojok maenan sedotan. dan yang paling penting ojok lali telpon n smse “tak entheni loh”, dan juga ojok jalan ambek cewek laen…kalo boleh jangan…yahhh janganlah..kan kasian aku….ya nggak..hehe (kalo orangya yang baca pasti komene “lebbayy..gilo aku” trus tak bales “babahno!sakarepkyu..”)

2. buat jeng fetje, ojok maen sering2 ama cewe2 ato cowo2 laen yahh..aku kan jadi jeles, yah smoga masih bs berhedon ria walopun tanpa akyu (eh kalo pas mampir ke glojen salam ke mas2e n mbak2e ya, yg si rambut palsu g usa tp :P). pokoke kita teteup kontak, kalo akyu pulang maen bareng pasti!! ok jeung..kamu masih teteup nomer satu kok..

3. buat anggi jangan bersedih nak.. walopun aku jauh tapi jaringan network dan sinyal telepon masih ada dan kalopun smua gak bisa (ya allah ojok sampe) kan masih bisa lewat pos ato bahkan lewat merpati pos..ya kaaann..westalah pokoke aku bakal selalu mengupdate apa yang terjadi di jawa bahkan di dunia (kalo perlu aku langganan koran dan dengerin voa ato bbc tiap pagi) biar tar kalo ngbrl qta nyambung..aku bakalan missing saat kita berglojen ato maen bareng hadid dan ayunan tanganmu (maksute pas kamu ngerak2in tanganku tuh). kayaknya aku belon bs beli cdma..akyu gak dwe duit.. tar kl aku gajian aja kali baru beli..gak enak ma ortu..tapi aku akan cari cara kok supaya para pengguna starone bs telp2an ma aku semurah2nya..tunggu aja!
yang penting kamu jaga ksehatan ojok hedon ae..sing pinter sekolae, dijaga fifine, chris, hadid, ifls dan deborahe..pokoke aku nitip ma km de..aku pcaya kamu bisa..ya kan?!

4. buat temen2 yang laen mau dari IFLS, radio, kendo, atopun temenku kuliah dulu (ochie n made) aku minta maap kalo da salah, makasih uda jadi temen baek slama aku kuliah, nemenin jalan kalo g da kul, bantuin ngerjain tugas, nemenin ngelab, kasih pinjeman bahan, nemenin makan, jalan ke perpus bareng, beresin studio bareng, dengerin omonganku (yg kdg berlebihan), dll..aku sangat berterimakasih..dan smg kita masih bs kontak dan saling memberi masukan..huhuhu

walopun sebelumnya aku pernah satu taon di gresik (smu kls 3) tapi aku percaya ini bakalan laen, lebih berat, lebih menyakitkan, lebih seru, dll, secara dulu pas di gresik tiap mggu aku pulang, jarak deket, temen g banyak, pacar g ada (emg sekarang ada?? *uuhh jd malu), dan sekolah sumtimes fun, sedangkan sekarang, kerja, tiap hari mngkn cm itu2 aja, g da temen dsana (kan blm tau stuasi dan kndisi), bakalan kangen berat ma temen di sby, gtau ada pa g internetnya, nasi dsana kepyar, tiap pagi bakalan masak bwt bekal, kalo mo ntn harus ke banjarmasin dl (sejaman), yahhh banyaklah. tapi yang pasti smua ituh pengalaman idup, pasti ada hikmahe (slaen dapet gaji yg bakalan abis bwt beli tket pp kl plg), dan that’s make life alive! so ciao bella! luv ya all